Home Vergeten uit te checken? Vergeten uit te checken bus

Vergeten uit te checken bus

connexxionBij reizen op saldo met de OV-chipkaart wordt bij het inchecken een instaptarief afgeschreven. Als je bent vergeten uit te checken geldt dit instaptarief als ritprijs. De instaptarieven zijn als volgt:

Instaptarief    Bus, metro en tram
Anonieme en persoonlijke OV-chipkaart    € 4
OV-chipkaart met Voordeelurenabonnement    € 4   

Restitutie van het teveel betaalde bedrag is bij sommige vervoerders mogelijk. Maar ze geven geen duidelijk beleid op hun websites. De meeste maatschappijen hebben een restitutieformulier, maar er wordt niet gemeld of deze ook geschikt is wanneer je bent vergeten uit te checken.

De meeste vervoerders maken niet duidelijk op hun website wanneer je bent vergeten uit te checken. Dus hoe lang mag je over je reis doen, voordat het chipkaart systeem vindt dat je bent vergeten uit te checken?
Bij reizen met bus of tram is de reisduur hiervoor echter niet relevant; wanneer je instapt in een nieuwe bus, tram (of in de trein) wordt de vorige reis afgesloten. In dien je daar niet hebt uitgecheckt, wordt het instaptarief berekend.
Bij trein en metro is de maximum reisduur, zolang er nog geen poortjes op alle stations staan, wel relevant. Zie de teksten bij de betreffende vervoerders voor een toelichting.

Sommige vervoerders hebben een maximum aantal restitutiemogelijkheden. Indien er geen maximum wordt gesteld, kun je toch niet onbeperkt restitutie blijven aanvragen. Als je 12x bent vergeten in of uit te checken, wordt je chipkaart geblokkeerd (bron: klantenservice HTM).

Tags: Niet getagged
Hits: 70198
Waardeer dit blogartikel
Gast heeft zijn/haar biografie nog niet ingesteld

Reacties

Gast
Marit 36 dinsdag, 24 januari 2012

Breng gaat hier heel netjes mee om! De buschauffeurs zijn heel aardig en ze helpen je vaak herinneren! Laatst was ik met een bus mee van Connexxion en dat ging ook prima. Ik ben gelukkig nog maar 1 keer vergeten uit te checken.

Gast
Anne dinsdag, 14 februari 2012

Vandaag helaas vergeten uit te checken in de bus in Eindhoven (Hermes) en om een boete te voorkomen terug gegeaan naar die bus (een dik uur later) om daar uit te checken. Aangezien ik vrij reizen heb (studentenkaart) was ik automatisch al uitgecheckt, dus kennelijk is het uitchecken bij Hermes nog steeds niet nodig als student :).

Lamertje
Lamertje
Lamertje heeft zijn/haar biografie nog niet ingesteld
Gebruiker is momenteel offline
Lamertje donderdag, 16 februari 2012

Zondag 12 febr. reisde ik(75 jr)vanuit Heerlen met mijn zoon naar zijn flat in Amsterdam/Ijburg. Bij het verlaten van de tram pakte hij mijn OV chipkaart en haalde die langs de kaartlezer.In het duister heb ik de naam buiten op de tram niet gezien of erop gelet. Maandag in de namiddag in de trein naar huis zag een controleuse op mijn OVkaart dat er niet uitgecheckt was. Ik heb tot woensdag nm.op de computer vanalles geprobeerd om te weten te komen welke maatschappij die tram exploiteert. Wat dom, dat men in een vervoersmiddel zit en nog eens niet van binnen de naam van de maatschappij en het bus/tram nr. kan zien.Ook het nr. op de OV chipkaart kon ik niet exact lezen. Dat nr. staat gedeeltelijk in het zwart van de schaduw van de arm van een zwierige dame en is onleesbaar.SUPPER SUPER STOM.Hoe kan men een dergelijk ontwerp goedkeuren!!!! Mijn naam staat wel goed leesbaar in een gele band aan de bovenkant. Waarom mijn nr. dan niet???

VUTC
VUTC
Gast heeft zijn/haar biografie nog niet ingesteld
Gebruiker is momenteel offline
VUTC donderdag, 16 februari 2012

Nooit op gelet! Maar inderdaad, het gebeurt juist als je het nodig hebt .....:( Uit eindelijk erachter gekomen welke maatschappij dit is geweest? In welke stad was het?

Misschien schamen ze zich voor hun naam :p:D

Jeanine
Jeanine
Jeanine heeft zijn/haar biografie nog niet ingesteld
Gebruiker is momenteel offline
Jeanine dinsdag, 06 maart 2012

Zelf heb ik een student ov en heb per ongeluk vanochtend(tijdens checken of ik daadwerkelijk was uitgelogd) in dezelfde bus per ongeluk weer ingecheckt. Hoe los ik dit op?

Gast
urgine woensdag, 07 maart 2012

Weer uitchecken op dezelfde plek.. Een andere oplossing zou ik niet weten...:(

Gast
Peter Tinus woensdag, 07 maart 2012

Goeie vraag, zou het eerlijk gezegd niet weten.

Gast
Ashok maandag, 19 maart 2012

Ashok Karia op zondag 18 maart 2012

Ben ik ingestapt in de bus heb me netjes ingechekt
ben daarna in praat geraakt met de buschauffeur
na uitstappen ben ik helaas vergeten te uitchekken

De tijd was 17.45 uur kwam ik thuis wist nog niks
ik kwam achter pas op maandag 19 maart 2012 om 05.00 uur

dat was ff schrikken dacht wat nu zal straks naar den helder station rijden en aan 1 van de chauffeur om weer te laten uitchekken hoop niet dat mijn saldo niet veel is afgeschreven

wat een gedoe ma goed ff wennen ahahahaha

hoop volgende keer beter.

Gast
Sammetje zondag, 08 april 2012

Ik zie dat Veolia nog geen restitutie formulier heeft?? :S Balen zeg, (bijna) 4 euro vergooid.
Ik was met een grote bus op een traject voor buurtbusjes, dus normaal hoef je dan hlml niet in/uit te checken. Nu dus wel en kom er n paar dagen later achter dat ik het vergeten ben.

Gast
aisha donderdag, 12 april 2012

donderdag 12 april 2012

ik ben vergeten uit te checken en vannacht ben ik 4 daagjes weg dus ik kan niet meer terug naar de bus te gaan ofso
kan ik niet via een site ofzo uit checke??:(
anders kan ik 4 a 5 daagjes niks doen en dus niet uit checken.

Gast
Mandy vrijdag, 03 augustus 2012

Kan ik die 4 euro van Connexxion wel of niet terug vragen en hoe?

Gast
ET zaterdag, 03 november 2012

Welke handeling moet er nu precies worden uitgevoerd als je vergeten bent om uit te checken???
Deze vraag wordt nog niet concreet beantwoord?

Vb:
Mijn zoon is op vrijdag vergeten uit te checken met zijn 4ster bus abonn. Hij hoeft op maandag pas weer met de bus.
wat nu te doen?

BVD voor het antwoord

Gast
Corine maandag, 12 november 2012

Ik weet niet zeker of ik uitgecheckt ben, kan ik dat ergens zien? Ik heb een studenten OV.

Gast
Harma woensdag, 21 november 2012

Ik weet niet of ik heb uitgecheckt vanmorgen bij arriva (trein), eerst gaf hij aan kaart onleesbaar en na die tijd kaart al behandeld. maar inchecken in de bus wou wel. Ik kan gratis reizen

Gast
H.P. S. zondag, 25 november 2012

Ik was vergeten uit te checken en iemand zei: dan wacht je op de volgende bus een kwartier later.
Ik heb dat gedaan maar de chauffeur zei dat dat niet kon, je moet in dezelfde bus in-en uitchecken.

Gast
martin maandag, 24 december 2012

ik word strontziek van dat in en uitchecken, geldklopperij is het. Het liefst hebben ze dat iedereen het gemiddeld 3 keer per jaar vergeet.. reken maar uit

Gast
M zaterdag, 12 januari 2013

Het volgende bericht heb ik naar Sythus gestuurd om in aanmerking te komen voor restitutie omdat ik vergeten was uit te checken.
2013-01-12 Lijn 161 161 Deventer Zwolle Op mijn Synthus staat dat ik in aanmerking kan komen voor restitutie wanneer je vergeten bent uit te checken. Kan ik een toelichting krijgen op uw antwoord van mijn vorige vragen. Een bus later wilde mij ook niet opnieuw uit laten checken. Ik heb gedaan wat mogelijk was. Dit zie ik als laatste mogelijkheid. Kunt u mij een toelichting geven.
Hun antwoord luidde: NEE . Zonder toelichting.

van G.
van G.
van G. heeft zijn/haar biografie nog niet ingesteld
Gebruiker is momenteel offline
van G. zondag, 20 januari 2013

Vandaag vergeten uit te checken bij een bus van Ariva; lijn van Leiden naar Zoetermeer. De bus reed alle bushaltes voorbij; het was erg rustig overal vanwege de kou. De bus kwam 10 minuten eerder aan op mijn bestemming; ik was hier voor het eerst en gelukkig keek ik toevallig op het scherm en de bushalte die ik moest hebben stond bovenaan. Ik kon net op tijd drukken dat de bus moest stoppen en ik kon eruit.
Chauffeur die wist waar ik eruit moest zei niets....
Lopend op weg naar bestemming dacht ik al; ojee vergeten uit te checken. Ik terug om in de volgende bus uit te checken; hier 20 minuten gewacht; bllek dat ik niet kon uit checken. Raar hoor. : Kaartfout" kreeg ik bij de tweede poging. Of ik dan eerst terug moest naar Leiden, daar bij een kantoortje regelen dat ik erg dom was geweest zei de chauffeur. Hij werd ook heel boos op mij.
Ariva!!

Laat uw reactie achter

Gast
Gast dinsdag, 07 juli 2015

Banner TraineeshipPlaza ovhangerbanner2